Huwelijkstip Malediven

De in de Indische Oceaan gelegen *Malediven *zijn een eilandengroep, welke bestaat uit ca. 1200 koraaleilanden. De eilandjes zijn weer verdeeld over 26 atollen, groepen eilanden.

Huwelijkstip Malediven

90.000 km2 is de totale oppervlakte waarover de Malediven liggen verspreidt, maar de eilanden hebben maar een landoppervlakte van 298 km2. Het grootste eiland is ca. 5 km2 en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km2. Niet alle eilanden zijn ook bewoond: 200 eilanden zijn bewoond en op ca. 90 eilanden staat alleen maar een hotel. Het is dus ook niet vreemd dat het grootste deel van de hotels op de eilanden alleen bereikbaar is met een watervliegtuig. Het is een geweldige ervaring om op deze manier naar je hotel te worden gebracht. Je maakt gelijk de leukste “excursie” mee: prachtig zicht op de vele kleine eilandjes in de turquoise zee. Dit is nog eens een speciale manier om jullie huwelijksreis in te luiden. Op naar een heerlijke cocktail in een van de schitterende hotels die de Malediven rijk zijn.

De vliegtuigjes landen op het water vlakbij de kust. Soms moet je even een klein stukje door het water waden om bij land te komen. Andere hotels hebben een aanlegsteiger waar je uit kunt stappen.

Reistip: De Malediven zijn dé bestemming om te luieren, heerlijk niks te doen en uit te rusten. Veel boeken mee en lekker genieten van elkaar.

De Malediven staan bekend om de vele mooie duikspots, vanuit ieder hotel is er de mogelijkheid om een duikexcursie te maken. Ook als je niet van duiken houdt is er als snorkelaar veel moois te zien. Kortom: Een absolute aanrader als huwelijksreis bestemming, als jullie belangrijkste doel is relaxen, uitrusten en genieten van het ultieme Bounty eiland gevoel.

Het klimaat op de Malediven wordt beheerst door de passaatwinden doordat de eilanden rond de evenaar liggen. De hardste winden komen voor in Oktober, de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen. Juli en Augustus zijn hier de natste maanden en het drogere seizoen loopt van december tot april. De gemiddelde dagtemperatuur op de eilanden is ongeveer 27°C.

Reistip: Combineer jullie huwelijksreis met een verblijf in Dubai en/of een (privé) rondreis op Sri Lanka. Beide bestemmingen zijn goed te combineren met de Malediven en maken deze reis extra leuk.

Contactgegevens

Adres:
Princestraat 8
2225 GB Katwijk
Telefoonnummer:
071-4014300
Email:
info@reisburokatwijk.nl
Openingstijden: 
maandag: 10:00-17:00
dinsdag: 10:00-17:00
woensdag: 10:00-17:00
donderdag: 10:00-17:00
vrijdag: 10:00-17:00
zaterdag: 10:00-17:00
zondag: Gesloten